Deviant Sociology InterviewReasearch 8 pagebibliography



INTRODUCTION:

Topically, the subject of this interview is large scale drug dealing , with the questioning to focus on five different areas of deviant sociology. These are : Deviant Socialization, Deviant Ideology, Deviant Identity, Deviant Subculture and Societal Reaction. The anonymity of the subject has been guaranteed . In addition to the interview , an in depth discussion of deviant ideology followed by a summary of drug use/abuse will be discuss as related to sociology . SECTION I :DEVIANT SOCIALIZATION
Question 1: When you were first introduced and exposed to drugs, who was it from? Was it from a group or specific individual? At what age? How did you start?
Answer 1: “ A group, probably about 16. Just the kids in my neighborhood. I started as a buyer and became friends from people they got it from . We then had mutual friends as suppliers.”
Question 2: What were some of the reasons that they had for possessing / selling them?
Answer 2: “ Because they were fun, for entertainment value . They liked how it made them feel. I noticed the friends and money that was always around them.”
Question 3: Did you notice that these people were being rewarded either monetarily or through status by selling?
Answer 3: “Yeah, the people were rewarded both of those ways. ”
Question 4: Was there anyone who actually showed you how to sell, or did you just pick it up from seeing others do it?
Answer 4: “Just picked it up from seeing others doing it. When i started buying to use i just noticed how they did it and guess i picked up on it from there.”

SECTION II: DEVIANT IDEOLOGY:
Question 1: Have you ever thought by distribution you might get people dependent or “hooked” on them? If so, why? Answer 1: “Hopefully they do get hooked. Its just better for me if they are. The more people want the more ill give them.”
Question 2: Do you take any precautions from being detected by people that might not approve?
Answer2: “ Of course, i\'m careful of what I say on the phone and make sure not to make a transaction in front of a large group of people... always on the down low. Also I make sure that I know the person before I would sell to them.”
Question 3: So when you began selling did you use anything that you sold or did you just distribute without using the product?
Answer 3: “ Yeah both, I use some but mostly just sell what i have to get more.”
Question 4: Is there a rule for markup of profit?
Answer 4: “ Not a rule per say but the highest profit the market will bear. Also it depends on which drug that is being sold.”
SECTION III. DEVIANT IDENTITY
Question 1: How does providing a controlled substance make you feel?
Answer 1: “I really don\'t think about that, all i really care about is that i\'m making money and the bills are being paid.”
Question 2: Do you think that you could live the same lifestyle without the additional income of drug distribution?
Answer 2: “Hell no, definitely not. “
Question 3: What would be the same? What would be different?
Answer 3: “The amount of income made in a short period of time, freedom of working at home, whatever hours you choose, freedom of not having a boss or someone to tell you what to do, not having to go do work , frees up time to do what i want to do. If i didn\'t have these things then i would feel trapped in a 9 - 5 job making a percentage of what i do now . ”
Question 4: If you had a chance to compare yourself to other dealers that you know, how would you compare or relate?
Answer 4: “ I think that we are all in it more the money... but i\'m better at it . We basically all sell the same products to the same clientele. I have respect for others that do the same thing as i do because can be a dirty game.”
IV. DEVIANT SUBCULTURE
Question 1: Are the majority of your friends into doing the same type of things as you? If so, what are some of the things that you have in common?
Answer 1: “Yes ,